• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • EMT
Aantal bezoekers
74537
VandaagVandaag15
GisterenGisteren50
Deze weekDeze week112
Deze maandDeze maand1023
TotaalTotaal74537
Login formulier 

 

wink

Ooooo11225001 112222Ddd oNS oOOOOw

WINTERVERLOF 2018

ƒƒƒ‚Het winterverlof gaat door van 18 tot 25 februari 2018

Hotel Alpenblick in Bach Oostenrijk.

surprise

ZOMERVERLOF 2017

Het wandelverlof 2017 gaat door van 20 tot 27 aug 2017.

Ook deze reis is volledig uitverkocht

Verslag van het zomerverlof 2016:

Terwijl de meesten Belgen lui wakker werden om de nationale feestdag te vieren, vertrokken 50 leden van de wandelclub Heikneuters Genk voor een vierdaagse uitstap naar het natuurpark van de Eifel.

Voor de leden die zich op tijd hadden ingeschreven, want de beschikbare plaatsen waren in een mum van tijd volzet, kon de dag onder een stralende zon niet mooier beginnen dan met een bezoek aan het pittoreske stadje Monschau. Door het prachtig weer besloot een gedeelte van de wandelaars na een terrasje de nog resterende afstand van 17 km naar het hotel in Einrurh te wandelen. De rest van de wandelaars bleven nog wat kuieren in Monschau en vertrokken enkele uren later met de bus naar het hotel om hun valiezen uit te pakken en een wandelingske te maken aan het meer.

De groep die te voet was vertrokken vanuit Monschau was nog maar goed halverwege wanneer de lucht in de verte achter de heuvels van het Eifelgebergte dreigend donker begon te worden. Hadden de weergoden besloten om met vuurwerk hun steentje bij te dragen aan de viering van de Belgische nationale feestdag?

Plezant en veilig wandelen is dat alleszins niet. De wandelaars namen dan maar de beslissing een telefoontje naar de voorzitter te plegen om te profiteren van de luxe dat de bus altijd ter beschikking was voor de wandelaars om hun op een afgesproken plaats te komen ophalen. Het kon niet op voorhand ingeschat worden, maar het onweer bleef gelukkig beperkt tot enkele kraken en rommelen achter de heuvels zodat na het souper op het terras nog wat kon gelachen worden met de zo genaamde “lange afstandswandelaars”.

Dag twee begon schitterend met een wandeling naar het vroegere militaire kamp Vogelsang. De rustgevende open golvende landvlakten waren de beloning na een stevige klim door het bos van Einruhr. De wandelaars voor wie die afstand wat te zwaar was, werden met de bus naar het vroegere kamp gebracht. Bedoeling was om na het eten via een andere weg terug te wandelen. Het naderend onweer en de donderslagen, die wel passend waren om het militaire oefenkamp nog wat meer in de toenmalige sfeer te brengen, waren echter geen uitnodiging om met een grote groep wandelaars door de open vlakten te stappen. Omdat de club het risico te groot vond en de veiligheid van onze wandelaars primeerde werd de geplande wandeling afgeblazen en werden de wandelaars met de bus terug naar het hotel gebracht. Wat een luxe!

Dag drie betaalde de club een boottocht op de Rursee met halte in Rurberg om van daaruit nog ongeveer 5 km te wandelen naar een van de grootste stuwmeren van Duitsland. De weergoden waren wel nukkig die dag en overgoten de wandelaars met liters hemelwater dat we in België al meer dan genoeg hadden gekregen. De wandelaars namen echter weerwraak en onder een regenjas of paraplu stapten de meeste wandelaars vanaf de stuwdam via de mooie wandelwagen langs het meer terug richting Einruhr. De wandelaars voor wie de afstand wat te lang was keerden met de boot terug naar het hotel.

Dag vier namen de wandelaars na een uitgebreid ontbijt in het hotel hun valiezen om deel te nemen aan een wandeling in Soumagne, georganiseerd door de wandelclub “Les Marcheurs de la Magne”. Zowel de inschrijving als 3 consumpties werden betaald door de club van de Heikneuters waarna de leden naar eigen gading een wandelafstand konden kiezen. Afgesproken was wel dat iedereen om half drie aan de bus moest zijn om van daaruit naar Banneux te reizen waar de club nog een laatste keer trakteerde met koffie en gebak naar keuze in één van de plaatselijke horecazaken aan het sanctuarium. Om deze mooie reis af te sluiten kon wie wilde een kaarsje gaan branden in het heiligdom en werden tenslotte de valiezen omstreeks 18u op C-Mine uit de bus geladen.

Het was de weergoden niet gelukt om met die ene regendag de fijne clubsfeer en de vakantiepret te bederven. De prachtige wandelstreek van het Eifelgebied zijn een uitnodiging om deze vakantie binnen enkele jaren wellicht nog eens opnieuw te plannen!

 
  • Sponsors
  • Sponsors
  • Sponsors
  • Sponsors